Невдовзі запрацює сучасна оперативно-диспетчерська служба Луганщини

16:40
Невдовзі запрацює сучасна оперативно-диспетчерська служба Луганщини

Було проведено апаратну нараду керівником обласної військово-цивільної адміністрації Сергієм Гайдаєм. Під час заходу директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Юрій Стогнієв розповів про стан готовності до роботи за призначенням оперативної диспетчерської Луганської області.

Він повідомив, що в Луганської області створено оперативну диспетчерську службу КНП «Луганський регіональний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

Єдина диспетчерська служба повинна працювати таким чином, аби кожен мешканець області, який зателефонував за номером «103», і бути впевненим, що за необхідності, до нього буде направлена найближча бригада екстреної медичної допомоги.

Доповідач наголосив, що створення сучасної диспетчерської служби дозволить зменшити час обробки виклику:(від 3–5 хв до 1 хв у 90% випадків), зменшити на 20 % пробіг автомобілів екстреної медичної допомоги. Крім того, це зменшить час прибуття на екстрені виклики (до 10 хв у містах і до 20 хв у сільській місцевості).

Для розміщення диспетчерської служби на баланс було взято нежитлове приміщення у Старобільську, де проведено капремонт.

Для технічного оснащення оперативно-диспетчерської служби центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у минулому році закуплено програмно-апаратний комплекс інформаційно-телекомунікаційної системи оперативно-диспетчерської служби.

Для забезпечення повноцінної роботи єдиної диспетчерської прокладено першу та другу (резервну) лінію зв’язку. З початку роботи єдиної диспетчерської служби прийнято 4,5 тис. викликів, з них перенаправлено за екстериторіальним принципом 180 викликів, що зменшує час прибуття бригад з моменту звернення до місця виклику.

У той же час робота єдиної диспетчерської служби стикається з певними труднощами. Так, гостро стоїть проблема зв’язку

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...