НА ЛУГАНЩИНІ СТВОРЕНА МЕРЕЖА БЛОГЕРІВ ЦЕНТРУ ГРОМАДСЬКОЇ АКТИВНОСТІ «СІТІ-ХАБ»

14:20
НА ЛУГАНЩИНІ СТВОРЕНА МЕРЕЖА БЛОГЕРІВ ЦЕНТРУ ГРОМАДСЬКОЇ АКТИВНОСТІ «СІТІ-ХАБ»

Центр громадської активності «Сіті-Хаб» та продакшн-студія для підтримки незалежної журналістики об’єднали учасників Школи громадської журналістики Луганщини в Мережу блогерів та громадських журналістів, що під час своєї діяльності висвітлюватиме політичні, соціальні та культурні теми у процесах розвитку громад Луганської області.

Громадські журналісти та блогери під час занять у Школі журналістики навчились готувати текстові матеріали для інтернет-ресурсів та соцмереж, знімати відео та просувати його в соцмережах, використовувати ZOOMдля конференцій і трансляцій та багато іншого, що наразі буде використовуватись у роботі Мережі.

Членами Мережі вже розроблено стратегічний та операційний плани діяльності. Першим етапом діяльності заплановано виготовлення відеоблогів про актуальні проблеми розвитку громад, історії успіху в сфері соціальної згуртованості, аналізу виконання місцевих цільових програм в сфері охорони здоров’я, розвитку молоді та спорту, соціально-економічного розвитку, захисту вразливих категорій населення, інтеграції ВПО, ремонту доріг та відновлення інфраструктури.

Заплановано виготовлення 10 відеоблогів, тривалістю 8-10 хв. Кожен випуск буде транслюватись онлайн в YouTube та Facebook на сторінках СІТІ ХАБ, а також буде доступний оффлайн на сайті cityhub.media.

Мережа працює в межах проєкту «СІТІ ХАБ: платформа діалогу громади та влади», що реалізується громадською організацією «Суспільна служба правової допомоги» в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції.

Сайт Сіті- Хаб (https://cityhub.media) став платформою для спілкування громадськості та представників влади. За підтримки проєкту пройшов редизайн сайту, видаються новини про життя Луганщини та консультації з правових питань.

«Створення Мережі блогерів та навчання активних Луганчан особливостям громадської журналістики допоможе сформувати критичну масу громадян, які будуть більш якісно та об’єктивно висвітлювати процеси розвитку та трансформації громад Луганщини», – підкреслив координатор проєкту Олексій Кормилецький.

Для запитів:

Олексій Кормилецький, координатор проєкту, +38(050)2752808, E-mail: oleskor@ukr.net

Діяльність Центру громадської активності «Сіті Хаб» Луганської обласної організації «Суспільна Служба Правової Допомоги» впроваджується проєктом «СІТІ ХАБ: платформа діалогу громади та влади» в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують тринадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...