Запроваджено дистанційну та виїзну правову допомогу для мешканців Красноріченської, Лозно-Олександрівської та Нижньодуванської ОТГ Луганської області

14:00
Запроваджено дистанційну та виїзну правову допомогу для мешканців Красноріченської, Лозно-Олександрівської та Нижньодуванської ОТГ Луганської області

Громадськими активістами організації "Центр громадської активності "Сіті Хаб" розпочато реалізацію проєкту "Правовий захист та підвищення рівня обізнаності про доступ до правосуддя вразливих верств населення Красноріченської ОТГ, Коломийчиської ОТГ, Лозно-Олександрівської ОТГ Луганської області".

З червня фахівці організаціїнадають дистанційну та виїзну правову допомогу для мешканців Красноріченської, Лозно-Олександрівської та Нижньодуванської ОТГ Луганської області.

За графіком 6 разів на місяць здійснюються сумісні виїзди з юристами центру БПД до кожної з цільових громад для надання безоплатних правових консультацій їх мешканцям. Прийом громадян здійснюється на базі місцевих бібліотек, будинків культури, освітніх закладів.

Заплановано, що протягом 5 місяців дії проєкту до правознавців "Центру громадської активності "Сіті Хаб" звернеться близько 500 клієнтів з цільових громад.

Також у мешканців Красноріченської, Лозно-Олександрівської та Нижньодуванської ОТГ є можливість звернутись за правовою допомогою через дистанційні інструменти (Зум, скайп, телефон, електронна пошта). Для цього потрібно задати своє питання, зателефонувавши за номером гарячої лінії: +380983065015 та виходячи з теми звернення буде призначено фахівця організації, який перетелефонує клієнту або ж, у разі потреби, зв’яжеться будь-яким зручним для клієнта каналом комунікації та надасть кваліфіковану відповідь.

Серед послуг, що надаються:

- первинні правові консультації

- надання зразків позовних заяв для звернень до суду, органів влади тощо;

- консультування та допомога в оформленні необхідних документів для взаємодії з органами влади, судом тощо.

«Проєктом передбачено проведення інформаційної-консультаційної кампанії щодо правових можливостей доступу до правосуддя та захисту своїх порушених прав мешканцями сільських громад Луганської області (Красноріченська, Коломийчиська, Лозно-Олександрівська ОТГ).
Мешканці сільських громад зможуть отримати необхідну інформацію щодо звернення до Сватівського районного суду для захисту власних прав та отримати правову допомогу під час виїзних консультацій (в тому числі зразки позовних заяв тощо), – розповідає керівниця організації Юлія Кисловська. – Також робота проєкту спрямована на підготовку інформаційних матеріалів до друку, які прийдуть на допомогу вразливим верствам населення щодо тематики доступу до правосуддя. У даних матеріалах сформовано основне інформаційне повідомлення кампанії: «Не бійся захищати свої права», яке буде чітко зафіксоване в коротких порадах «Чому не треба боятися?».

Серед заходів проєкту інформаційна просвітницька кампанія "Звернутись до суду за захистом своїх прав - це просто", якоюзапропоновано механізми захисту власних прав шляхом звернення до суду, зразки процесуальних документів та практичні поради. За допомогою підготовлених інформаційно-просвітницьких матеріалів в цільових громадах буде здійснено просвітницьку кампанію з метою підняття рівня правосвідомості та довіри до судових інстанцій сільських мешканців, які звертаються до суду.

Проєкт реалізується за підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру. Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО). Програму підтримують тринадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії

Оцініть новину

+1
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...