Юристами Центру громадської активності «Сіті Хаб» проводиться виїзна правова допомога для мешканців Красноріченської, Лозно-Олександрівської та Нижньодуванської ОТГ Луганської області

14:50
Юристами Центру громадської активності «Сіті Хаб» проводиться виїзна правова допомога для мешканців Красноріченської, Лозно-Олександрівської та Нижньодуванської ОТГ Луганської області

Юристами організації "Центр громадської активності "Сіті Хаб" в рамках реалізації проєкту "Правовий захист та підвищення рівня обізнаності про доступ до правосуддя вразливих верств населення Красноріченської ОТГ, Коломийчиської ОТГ, Лозно-Олександрівської ОТГ Луганської області" проводяться планові виїзди для надання правових консультацій мешканцям сільських громад.

Для мешканців Красноріченської ОТГ, Лозно-Олександрівської ОТГ, Нижньодуванської ОТГ Луганської області 6 разів на місяць здійснюються виїзди до кожної з цільових громад та надаються безоплатні правові консультації згідно анонсованого графіку. Прийом громадян здійснюється на базі місцевих бібліотек, будинків культури, освітніх закладів.

Звернення фіксуються в онлайн журналі реєстрації клієнтів.

На даний час вже звернулося близько 200 клієнтів з цільових громад.

Графік надання виїзного прийому юристів узгоджується щоразу з приймаючими громадами та оголошується через місцеві засоби інформації та соціальні мережі, а також в усіх соціальних та державних установах.

Для мешканців цільових громад є можливість також звернутись за правовою допомогою через дистанційні інструменти (Зум, скайп, телефон, електронна пошта). Інформація про це розміщується на усіх інформаційних матеріалах та оголошеннях, створених в рамках проекту.
Перелік послуг, що надається під час виїзних консультацій:

- надання первинних правових консультацій,

- надання зразків позовних заяв для звернень до суду, органів влади тощо;

- консультування та допомога в оформленні необхідних документів для взаємодії з органами влади, судом тощо.

Нагадаємо, що для дистанційних звернень потрібно задати своє питання, зателефонувавши за номером гарячої лінії: +380983065015. Виходячи з теми звернення буде призначено фахівця організації, який перетелефонує клієнту або ж, у разі потреби, зв’яжеться будь-яким зручним для клієнта каналом комунікації та надасть кваліфіковану відповідь.

«Для полегшення доступу до правосуддя наших клієнтів на сайті організації за посиланням: https://cityhub.media/legalaid розміщені зразки позовних заяв та процесуальих документів, які можна використовувати для звернення до суду для захисту власних прав», – інформує керівниця організації Юлія Кисловська.

Проєкт реалізується за підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру. Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО). Програму підтримують тринадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...