Громадськість та поліція зустрілись для планування спільних заходів безпеки

11:05
Громадськість та поліція зустрілись для планування спільних заходів безпеки

21 та 22 жовтня в м. Попасна за ініціативи ГО «Громадська платформа» в рамках діяльності за проектом “Безпечна громада міста Попасна: спільна відповідальність мешканців та поліції” проведені дві інформаційні зустрічі за участі представників поліції та громади.

У зустрічах взяли участь як місцеві мешканці так і внутрішньо переміщені особи, а також представники ОСББ, ОМС та громадських організацій.

Темами для зустрічей були:

  • -проблеми та потреби у безпеці;
  • -співпраця з новою поліцією;
  • -методи комунікації громадян та поліції;
  • -залучення громадян до охорони правопорядку в громадах.

Учасники обговорювали проблеми та потреби, висловлювали зауваження та пропозиції до змін в роботі поліції, розглядали можливі моделі співпраці для охорони правопорядку та підвищення безпеки в громадах.

Представники поліції доповіли учасникам про результати своєї діяльності щодо вирішення проблемних питань громадської безпеки та покращення криміногенної ситуації в місті. Розглянули запропоновані моделі співпраці та обговорили можливості участі в сумісних заходах для охорони правопорядку та покращення рівня безпеки. З увагою також представники поліції поставились до зауважень громадськості та пропозицій до змін в роботі.

Експерти організації зі свого боку надали рекомендації відносно заходів, направлених на взаємодію поліції, громади та місцевої влади для поліпшення правопорядку та вирішення проблем безпеки з акцентом на різні цільові групи, такі як як: ОСББ, громадські організації, батьки з дітьми, пенсіонери, учасники дорожнього руху, студенти, вразливі верстви населення, люди з інвалідністю.

«Такі заходи проводяться щоб підвищити обізнаність різних верств населення м. Попасна щодо роботи національної поліції та залучення громадян до охорони правопорядку. Під час обговорень можна виявити проблеми у сфері безпеки міста та взаємними діями поліції і громади сприяти попередженню злочинності, посиленню правопорядку та місцевої безпеки. Ще одним завданням цих зустрічей є запровадити практики підзвітності територіальним громадам діяльності поліції.» - розповідає голова організації Сергій Кошель.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО). Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів. Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії.

Оцініть новину

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...