Жінки на Донеччині зможуть отримати консультації з питань працевлаштування та розвитку малого бізнесу

18:29
Жінки на Донеччині зможуть отримати консультації з питань працевлаштування та розвитку малого бізнесу

З початку серпня цього року розпочав свою роботу Віртуальний ресурсний центр з підтримки зайнятості жінок та розвитку малого бізнесу для громад поблизу лінії зіткнення в Донецькій області.

В умовах пандемії загострились питання фінансового добробуту та економічного відновлення громад поблизу лінії розмежування в Донецькій області. Слабка готовність цих громад до викликів пандемії спричинила економічні труднощі та негативно вплинула на рівень життя в цих громадах, який й до цього був вкрай низьким, навіть у порівняні з іншими громадами регіону. В першу чергу через те що ОМС та ВЦА в цих громадах зайняті вирішенням нагальних проблем пов’язаних з конфліктом, карантином, соціальним захистом населення та не мають можливостей приділяти достатньо уваги економічному відновленню громад, підвищенню економічної стійкості населення, особливо з уразливих категорій.

Головні питання на вирішення яких спрямовано проєкт та діяльність Віртуального ресурсного центру це:

  • - збільшення економічних можливостей жінок в громадах поблизу лінії розмежування, які сьогодні мають дохід на рівні або навіть нижче прожиткового мінімуму, особливо людей передпенсійного віку, тих, що втратили бізнес під час пандемії, самотніх жінок, що очолюють домогосподарства, людей з уразливих категорій, таких як ВПО.
  • - підвищення спроможності ОМС реагувати на виклики пов’язані з пандемією у сфері економіки та розвитку локального бізнесу, сприяння прозорому прийняттю рішень і ефективному наданню публічних послуг в умовах пандемії̈ COVID-19.
  • - протидія нерівності на ринку праці та формування стійких механізмів економічного відновлення та самозайнятості населення в умовах пандемії COVID-19 в громадах поблизу лінії зіткнення.

Цільовими групами проекту та Віртуального ресурсного центру являються:

  • - економічно незахищені жінки, що мешкають поблизу лінії зіткнення
  • - люди, які втратили свій бізнес через COVID-19;
  • - молоді жінки з обмеженим досвідом роботи або без нього, що мешкають поблизу лінії зіткнення;
  • - неофіційно працевлаштовані;
  • - жінки передпенсійного віку,
  • - самотні жінки, що очолюють домогосподарства;
  • - ВПО;

Ці групи населення за даними організації та експертів є найбільш вразливим до кризи та потребують негайної допомоги та втручання.

Відкриття Віртуального ресурсного центру стало можливим завдяки проєкту «Сприяння самозайнятості жінок та економічному відновленню громад поблизу лінії розмежування в Донецькій області», який реалізується Громадською організацією «Правозахисний центр Ліга жінок-виборців» за фінансової підтримки Європейського союзу.

Ресурсний центр працює онлайн, консультації надаються через Zoom, Скайп, телефон, месенджери та соціальні мережі для мешканців наступних міст: Волноваха, Вугледар, Великоновосілка, Авдіївка, Торецьк, Маріїнка, Курахове, Бахмут.

Серед послуг, що надаються ресурсним центром:

  • - консультації з питань пошуку роботи, написання резюме;
  • - консультації з питань ведення бізнесу, податків, реєстрації ФОП;
  • - консультації з питань бізнес-планування, маркетингу;
  • - інформаційна підтримка щодо наявних кар’єрних можливостей;
  • - навчання та супроводження;
  • - проведення вебінарів та просвітницьких кампаній.

«Результатом роботи Ресурсного центру стане розробка та подальша імплементація стратегій сталого економічного відновлення та підвищення зайнятості населення, які будуть розроблені для кожної громади за результатами проєкту. Під час реалізації проєкту буде сформовано мережу наставниць з числа активних жінок у кожній громаді. Жінки працюватимуть у тісному контакті з наставницями, зможуть отримати нові практичні професійні, так звані «м’які» навички, які наразі є вкрай важливими для покращення можливостей їх працевлаштування або початку власної справи. Індивідуальні заходи включатимуть особисту роботу жінок з наставницями та сприятимуть розвитку м’яких навичок, необхідних для покращення можливостей працевлаштування жінок, їх впевненості та знайомству з потенційними роботодавцями або партнерами», – ділиться планами керівниця організації Дарина Левчук.

Контакти Віртуального ресурсного центру:

Цей проєкт втілюється в рамках Програми солідарності EU COVID-19 від ЄС для ініціативи «Східне сусідство», що реалізується PIN Україна People in Need Ukraine за фінансової підтримки Європейського Союзу

Оцініть новину

+1
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...